Mijn ervaring met Cryptohopper

Ik gebruik nu sinds een tijdje Cryptohopper. Met Cryptohopper kun je geautomatiseerd handelen in crypto, je verbind Cryptohopper middels een API-key aan je favoriete crypto-exchange. De meest gangbare exchanges zijn te gebruiken waaronder o.a.: HitBTC, Bitavo, Binance, Coinbase, Bitrex, Poloniex, Bitfinex, Kraken en meer. Zelf gebruik ik Binance. Voor we in de resultaten duiken zal ik even kort toelichten hoe en waarom ik Cryptohopper gebruik.

Ik heb naast mijn dividend ETF’s ook een deel in crypto om te zorgen voor wat meer spreiding in mijn portfolio. Ik laat Cryptohopper handelen in USDt (Tether), elke keer als er meer dan $100,- is verdiend haal ik $100,- eraf en zet dit om naar Bitcoin of Ethereum om dit vervolgens voor een lange termijn te bewaren omdat ik verwacht dat deze twee munten het over de lange termijn erg goed zullen gaan doen. Op deze manier groeit het aantal USDt bij Binance langzaam terwijl ik regelmatig ook een bedrag afroom om te bewaren voor later.

Mijn eerste ervaringen met Cryptohopper

Op het moment van schrijven heb ik Cryptohopper bijna 2 volle maanden in gebruik. Voor ik het abonnement had afgesloten heb ik eerst even 7 dagen geprobeerd met het FREE abonnement en een paper-account (een crypto-portefuille met “virtueel” speelgeld). Na een paar dagen had de hopper een wisselend resultaat laten zien, dit komt mede omdat ik in die tijd met de vele instellingen aan het spelen was. Ik heb in deze week allerlei instellingen geprobeerd en getest middels de backtest functie die Cryptohopper zelf bied.

Na 7 dagen had ik een strategie en instellingen gevonden die consistent winst leken te maken. Ik heb toen voor $19,00 per maand (ex btw) het explorer abonnement genomen. Deze was behoorlijk gelimiteerd en ik heb deze om die reden diezelfde dag nog omgezet naar het Adventurer abonnement van $49,- (ex btw) / $59,- (incl btw).

Resultaat na 2 maanden gebruik van Cryptohopper

Ik ben begonnen met een initiële storting van $1620,- en tussendoor nog eens $200,- extra toegevoegd, na 2 maanden heb 2x $59,- aan abonnement betaald aan Cryptohopper, heb ik 6 keer circa $100,- afgeroomd en is de hoeveelheid USDt bij Binance ook nog eens gegroeid naar circa $2200,-. Zie ook onderstaande afbeelding, de groene lijn is de hoeveelheid USDt en de zwarte pijlen zijn de momenten dat ik ca. $100,- heb afgeroomd (vandaar de steile lijnen naar beneden op die momenten). De afgeroomde $600,- aan crypto is in deze tijd ook nog eens gegroeid naar $852,-.

De rekensom na 2 maanden gebruik is dus:

Gestort USDt:$1820,-($1620,- + $200,-)
Huidige waarde USDt:$2200,-(waarde op moment van schrijven)
Winst in USDt op Binance:$380,-(waarde op moment van schrijven)
Afgeroomd:$852,-(waarde op moment van schrijven)
Totale winst USDt:$1232,-
Kosten Cryptohopper:$118,-(2x $59,-)
Netto winst in USD:$1114,-(incl kosten een stijging van 57,48 %)

Een kleine waarschuwing…

Zoals je ziet heb ik in 2 maanden een behoorlijk resultaat gehad met het gebruik van Cryptohopper. Of en hoeveel geld je kunt verdienen met Cryptohopper hangt volledig af van de instellingen van je bot. Mede door mijn lange ervaring met traden en het zelf bouwen van trading bots weet ik wat de valkuilen kunnen zijn. Zorg ervoor dat je niet te gretig word, de sleutel is gebruik te maken van een hele scherpe take profit en GEEN gebruik te maken van stoploss (pas hiermee op, dit kan ook erg negatief uitpakken als de markt tegen zit!).

Zorg ervoor dat je je strategie en instellingen door en door hebt getest op verschillende coins voordat je er een echte dollar aan uitgeeft!!!

Zelf proberen

Ben je enthousiast geworden door dit artikel en wil je zelf aan de slag met Cryptohopper? Via onderstaande links kun je snel beginnen:

Update 16 mei 2021

Door de huidige crypto-dip heeft mijn portfolio voor de eerste maand negatief gepresteerd met Cryptohopper. Om die reden ben ik tijdelijk even gestopt met Cryptohopper. Als de bodem bereikt lijkt zal ik weer instappen. De rendementen van de afgelopen tijd waren erg goed maar deze dagen hakt het er wel in. Dit komt mede doordat ik (bewust) geen “stoploss” en “sell on strategy” gebruik. Ik verkoop alleen op “take profit”. Als de koersen dan dalen zoals de laatste tijd gaat het hard…

Crypto boekentips!

13 gedachten over “Mijn ervaring met Cryptohopper

 1. aaron schreef:

  Wat zijn jou instellingen en heb je gebruikt gemaakt van betaalde service zoals signalen?

  Groet,
  Aaron

  1. Jeroen schreef:

   Hey Aaron,

   Ik gebruik de gratis CQS Basic Scalper strategie. Belangrijkste settings zijn de take profit, die heb ik op 1,5% staan en GEEN stoploss. Crypto’s zijn veel te volatiel om een stoploss te gebruiken. Voor verdere instellingen en coins wil ik je aanraden veel, heel veel backtests te draaien.

   Mvg Jeroen

   1. Aaron schreef:

    Thanks voor je snelle Reply!

    Ik zal jou advies volgen & inderdaad veel backtests draaien.
    Dit is het begin van een avontuur 🙂

    Groet,
    Aaron

    1. Jeroen schreef:

     Succes, bij mij is dit al tijden consistent winstgevend. Zal binnenkort even een update posten op dit artikel.

   2. David schreef:

    Hoi Jeroen,

    Met hoeveel open posities tegelijk en welk percentage van je waarde per positie stel jij je hopper in?

    Mvg David

   3. Wim schreef:

    Jeroen,

    Zou je ons….. de beginners wat kunnen helpen met wat instellingen.
    Zoals aantal posities open order tijd. Enz.

    Alvast bedankt.

  2. Marc Vanderstraeten schreef:

   Dat interesseert mij ook!

 2. Bart schreef:

  Heb cryptohopper ook 2 maanden gebruikt, oplichters zijn het.
  De software klopt van geen kant, en medewerkers achter de chat hebben totaal nergens geen verstand van. Het enig wat deze zeggen is je strategie klopt niet of ik maak ticket aan waar je vervolgens andere week antwoord op krijgt… niet netjes dus.

  Ik heb 3 hoppers gehad dus ik weet waar ik het over heb. De ene hopper liep terwijl ik de ander miet aan de praat kreeg met zelfde instelling… echt nooit aan beginnen dus althans… hier heb je een eerlijke revieuw.

  Ik had er dus drie… hopper kocht alleen verliesgevend aan en veel meer dan het krengbliet zien. Om alles weer in orde te krijgen moest je alles verkopen en omdat er dus een hoop open is gezet op de achtergrond moet je bij binance je wallet connverteren naar bnb coin wat jou geld kost… vervolgens moetbje weer bitcoin aankopen wat je weer veel geld kost.

  Stelen doen ze. Ik heb short nog uitgeprobeerd dus als een crypto zakt….. heb een crypto gekocht dat 108% winst had. Volgende dag stond ie eindelijk op 25% winst dus aangezien het een short is zou ik 75% winst hebben. Ik kijk in de hopper en deze stond op 6% winst…. echte oplichters dus

  Ook de klantenseevice het zijn allemaal oplichters. Ik heb de hopper uitgezet en vervolgens heb ik meer winst als met de oplichthopper. Begin er echt nooit aan mensen, mocht je geld overhouden dan houd ik me graag aanbevolen. Het geld ben je ook kwijt maar ik ben je een stuk dankbaarder.

  Schoften zijn het… echt waar. Kan hele mails overleggen.

  1. Jeroen schreef:

   Bart,

   Ok, dat is vervelend dat je die ervaring hebt. Ik moet wel zeggen dat ik heel veel backtests heb moeten doen (letterlijk een paar honderd, ben bijna 2 weken continu aan het backtesten geslagen) voordat ik een consistente winstgevende situatie had gevonden.

   Sommige settings zijn echt killing voor je winsten zodra de markt de andere kant op slaat. Het short gaan klinkt in theorie leuk alleen geef je de bot hier ook een extra kans om het fout te hebben, om die reden gebruik ik deze optie ook bewust niet. Daarbij gaat Cryptohopper niet daadwerkelijk short. Je verdient dus ook niks op deze positie, alleen op papier. Het enige wat Cryptohopper doet met short is dat ze geen positie nemen en dat op papier winst oplevert omdat je op dat moment niet in de positie zit. De benaming shorten is dus ook erg misleidend hier.

   Nogmaals erg jammer dat je deze ervaring hebt, en ik deel die ook zeker niet. Ik gebruik Cryptohopper nu 4 maanden en been erg tevreden, alle maanden zijn tot nu toe erg winstgevend geweest. Gemiddeld zo’n $500 winst per maand op een portfolio van ca $2000 met het maandelijkse abonnement van $49 ($59 incl btw).

   1. Charlie schreef:

    Hoi Jeroen,

    Interessant om te lezen. Ik heb nog wel een vraag: Wat was je netto winst na aftrek van de groei die BTC in die 2 maanden doormaakte? Want stel dat BTC in deze periode 57,48% was gestegen, dan had je de investering net zo goed op BTC kunnen zetten?

 3. Ethan schreef:

  Ik heb ook ch, maar ben niet zo succesvol als jij. Kun je wellicht nog meer instellingen delen?

  Ben benieuwd wat jij anders hebt staan.

 4. Koen schreef:

  hoi Jeroen,
  Bedankt voor je artikel. Zit je nog steeds op cryptohopper? Werkt deze strategie nog de laatste maanden nu de cryptomarkt een moeilijke periode heeft?

 5. Rutger schreef:

  Hi Jeroen, Dank voor het inzicht!
  Welke coins laat je de hopper mee handelen?
  Ik ben het nu aan het proberen met papertrading aangezien de backtesting er inderdaad goed uitziet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *