Hier vind je een overzicht van boeken die mij hebben geholpen / geïnspireerd tijdens om te beginnen / doorgaan met FIRE.

Rijke pa arme pa

In dit boek lees je alles over assets en liabilities (active en passiva) oftewel het verschil tussen een bezitting die geld oplevert en een bezitting die geld kost. De verschillen maakt hij duidelijk aan de hand van voorbeelden van zijn biologische vader die zijn hele leven had gestudeerd en in loondienst werkte en een vader van een vriend van hem die ondernemer is.
De weg naar financiële vrijheid

Scott Rieckens neemt je in dit boek mee op zijn eigen FIRE reis waarvan hij tevens een documentaire heeft gemaakt. Van het moment dat hij er achter kwam dat het anders kon, hoe hij vervolgens zijn vrouw heeft geprobeerd over te halen dezelfde inzichten te krijgen tot het behalen van zijn eigen FIRE. Een erg inspirerend boek, als je nog niet begonnen bent met FIRE weet ik zeker dat je begint na het lezen van dit boek!
One for the money

Zelf heb ik voornamelijk dividend-aandelen en als je het mij vraagt is dit het middel om uiteindelijk je pensioen van te kunnen bekostigen. In dit boek krijg je tips en tricks over hoe je begint met dividendbeleggen, hoe herken je goede (en slechte) dividendaandelen, wat de valkuilen zijn en waar je aan moet denken als je begint met dividendbeleggen. Een aanrader en must read als je zelf wilt beginnen met dividendbeleggen.
Het simpele pad naar rijkdom

Eenvoud is key, dit boek heeft de schrijver geschreven om aan zijn dochter uit te leggen hoe zij het beste met geld kan omgaan. Het bevat veel goede tips met een nuchtere kijk op beleggen.
Miljonair met een gewone baan

In dit boek leert Oeds-Jan Postma hoe hij miljonair geworden is met een gewone baan. Hij laat je zien hoe hij dit bereikt heeft en legt uit waarom dit voor iedereen met een modaal inkomen mogelijk is.
Permanent inkomen

Een boek over hoog-dividend aandelen en waarom veel amerikanen dit gebruiken voor hun pensioen. Als Nederlander kun je daar ook van profiteren om een vast inkomen te verweven uit je beleggingen. En dat zonder dat je er ’s nachts wakker van ligt. Je hoeft echt geen beleggingsexpert te zijn of te worden.
Slapend rijk

De opvolger van “Miljonair met een gewone baan” door Oeds-Jan Postma. Als gelddokter laat hij zien welke beleggingen wel en niet verstandig zijn om te bezitten met een less is more blik. Of te wel hoe simpeler hoe beter. Als je wilt beginnen met beleggen en twijfelt of dit wel iets voor jouw is is dit boek een aanrader…
Koop je rijk

Een boek over de do’s en don’ts van beleggen in vastgoed. Het boek staat boordevol tips en tricks over alles wat komt kijken bij het kopen van een pand / woning voor de verhuur. Van financiering tot wet- en regelgeving.
Beleggen voor dummies

Een boek met simpele uitleg over alle onderdelen die je met beleggen tegenkomt. Van aandelen tot opties en ETF’s. Alles komt aan bod. Ook erg handig als naslag werk als je eenmaal begonnen bent met beleggen.