Squid game crypto

Het Squid token is geïnspireerd door de populaire Netflix-serie Squid game. De waarde van het token steeg in korte tijd van $0,01 tot over de $3000 dollar en ging vervolgens in een kwestie van seconden helemaal naar $0. Waarbij alle houders van het token met een waardeloos token achter bleven terwijl het de oplichters achter het token meer dan 3 miljoen dollar opleverde. Hoe is dit mogelijk?

Honeypot

Het Squid token was een zogenaamde Honeypot. Bij een Honeypot zijn een aantal vaste geselecteerde wallet adressen geprogrammeerd die het token mogen verkopen, dit zijn de adressen van de oplichters achter het token.

Hierdoor kon dus iedereen investeren in het token door het te kopen maar niemand (behalve de oplichters) kon verkopen. Dit zorgde ervoor dat de prijs heel snel en extreem omhoog ging, er zijn immers enkel kopers en geen verkopers. Zelfs websites als Coinmarketcap waarschuwden voor deze oplichtingspraktijken.

Toen de prijs hoog genoeg stond hebben de oplichters het token massaal verkocht en zo alle liquiditeit eruit te trekken en daarmee de waarde in seconden naar $0 gebracht.

Binance

Binance heeft bij wijze van goodwill richting de houders van het token aangeboden een groot onderzoek te starten naar de wallets in de blockchain om deze te blokkeren en een poging de oplichters op te sporen.

Crypto boekentips!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beleggen

Volgende artikel

Rendement in 2021