DNB waarschuwt voor Binance, wat te doen?!

Al een tijdje rommelt het bij Binance. Zo is er al enige tijd niet meer de mogelijkheid tot het storten van geld via bank of iDeal. De geruchten gingen al dat dit mogelijk te maken had met het feit dat Binance zich niet wil conformeren aan de Nederlandse wetgeving waaraan elke in Nederland opererende crypto-exchange moet voldoen. En vandaag kwam het hoge woord eruit, De Nederlandsche Bank waarschuwt gebruikers voor Binance omdat deze mogelijk hebben meegewerkt aan witwassen en belastingontduiking en niet mag opereren in Nederland.

Binance is veruit de grootste crypto-exchange ter wereld. Het handelsvolume is nergens zo hoog als bij Binance. Toch wil Binance niet voldoen aan de Nederlandse wetgeving en doen ze al enige tijd flink hun best om hier onderuit te komen. Als je als nederlander gebruik maakt van Binance doe je op zich niks verkeerd, Binance is degene die de fout in gaat, niet de gebruikers. Toch is het handelen op Binance niet zonder risico hierdoor zegt DNB aangezien Binance niet onder hun toezicht valt kan het zijn dat je een verhoogd risico loopt om betrokken te raken bij witwassen of terrorismefinanciering, waarschuwt DNB. Ook toezichthouders in andere landen zoals Italie, het verenigd koninkrijk en de VS doen onderzoek naar Binance of hebben het zelfs al laten verbieden.

Ik gebruik Binance, en wat nu?

Ik stoorde mij persoonlijk al een tijdje aan het ontbreken van iDeal bij Binance en heb om die reden een account aangemaakt bij Bitvavo. Dit is een Nederlands bedrijf wat gevestigd is in Amsterdam. Geld storten kan gewoon via iDeal of bank en werkt super snel. Ook het opnemen van crypto (om naar mijn Ledger wallet te sturen) gaat supersnel. Vaak al binnen een paar minuten is de crypto verstuurd, iets wat bij Binance vaak zo een uur op zich liet wachten.

Na het lezen van de waarschuwingen van DNB (en het feit dat Binance zonder iDeal onbruikbaar is voor me) heb ik besloten de crypto die ik nog bij Binance had staan over te boeken naar Bitvavo en de wallets op mijn Ledger en volledig afscheid te nemen van Binance.

Wat doe jij? Laat je je geld bij Binance of stop je ook met het gebruik ervan? Laat het weten in de reacties…

5 gedachten over “DNB waarschuwt voor Binance, wat te doen?!

 1. Jannus Kaag schreef:

  Lekker kortzichtig, en door bitvavo gesponsord, artikel.

  Ja Binance comformeert zich nog niet aan de Nederlandse wet en regelgeving.
  Aangezien ze bijna elk land met een internetverbinding actief zijn is dit ook een onmogelijke opgaven. Wat is de zet dan? Juist je ding doen en pas gaan handelen wanneer er boetes om de hoek komen kijken.

  Bitvavo als alternatief bieden AUB niet! app is zo karig als maar kan. prijzen zijn soms wel 2% lager dan op binance. Geen optie voor limit of stop limit orders.
  Prima broker als je aan arbitrage wil doen. Maar voor de rest nee dank je.

  1. Jeroen schreef:

   Ik word niet door Bitvavo gesponsord, ik heb zelf gekozen voor Bitvavo en dat bevalt me erg goed.

   Ja conditionele orders missen momenteel maar denk dat de gemiddelde gebruiker dat niet gebruikt en zelfs niet begrijpt. De meeste Binance gebruikers die ik ken gebruiken Binance lite omdat de rest abracadabra voor ze is. Dus voor de meeste gebruikers werkt Bitvavo prima en is het mooi overzichtelijk. Daarnaast is Bitvavo veel sneller dan Binance als het gaat om het verzenden / ontvangen van crypto. Bij Binance afhankelijk van de munt ben je zo een uur verder voor een withdraw verwerkt is. Bij Bitvavo doorgaans 2 minuten.

   En natuurlijk zouden conditionele orders het helemaal afmaken. Maar beter een snel systeem waarmee je wel uit de voeten kunt met iDeal dan een platform waar je helemaal niet kunt storten vanuit Nederland.

  2. Wim schreef:

   @Jannus, je kunt zeker stop limit orders enz plaatsen bij Bitvavo, kijk maar bij geavanceerd…

   1. Jeroen schreef:

    Wat goed, die had ik nog niet gezien. Top, bedankt voor je reactie!

 2. Wim schreef:

  Goedemiddag, ben beginnend belegger in crypto, heb in mei account aangemaakt bij binance. Geld storten geen probleem. Als test via sepa geld overgemaakt van binance naar bankrekening. Ging goed, echter, nu dit geblokkeerd is begin ik te twijfelen. Zojuist alle altcoins, (fantom,shiba en dodge) met een veel te hoge fee over gemaakt naar bitvavo. Ben onafhankelijk maar wil graag direct over mijn geld kunnen beschikken als ik dat wil. Leuke site mtw Jeroen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beleggen

Vorige artikel

Activa en passiva
Crypto

Volgende artikel

Squid game crypto