Mijn passieve inkomsten / groei deze maand (maart 2021)

Deze maand heb ik verschillende bronnen van inkomsten gehad buiten mijn loon, in dit artikel zal ik deze verder toelichten. Deze maand heb ik o.a. geld ontvangen via:

  • Groei waarde van ETF’s (€ 746,81)
  • Groei van de waarde van crypto’s (€ 345,-)
  • Dividend (€ 38,19)
  • Opbrengsten Cryptohopper (€ 502,-)
  • Bol.com / Spreadshirt affiliate (€ 19,77)

De groei van ETF’s en crypto is natuurlijk niet mee te rekenen als inkomsten aangezien dit enorm fluctueert en volgende maand ook behoorlijk negatief kan uitvallen maar voor de totale “groei” van deze maand neem ik ze toch mee in dit overzicht. De totale groei deze maand was dus € 1651,77 waarvan € 559,96 extra passief inkomen was.

Groei waarde van ETF’s

Ondanks dat we midden in een corona-crisis zitten is er op de beurs nog weinig te merken van alle ellende. Ook deze maand zijn mijn ETF’s meer waard geworden. Op het moment van schrijven is dit € 746,81 voor deze maand.

Groei van de waarde van crypto’s

Mijn crypto’s zijn deze maand ook meer waard geworden. Dit gaat in totaal om een stijging van € 345,-. Dit is voornamelijk Bitcoin en Ethereum geweest maar sinds kort heb ik ook een beetje Cardano die aardig in waarde is gestegen.

Dividend

In maart 2020 heb ik van verschillende van mijn ETF’s dividend ontvangen. Zo betaalde de ETF Ishares Asia pacific een dividend van € 0,0306 per stuk, VanEck Global Real Estate € 0,1274 (ex dividendbelasting) en VanEck Mstar Dev Markts Div betaalde € 0,22 per stuk. Dit brengt het totale dividend voor de maand op € 38,19.

De gemiddelde dividenduitkering ligt dit kwartaal lager dan normaal maar dat was te verwachten aangezien veel ETF’s historisch gezien in het eerste kwartaal van het jaar minder dividend uitkeren, daarnaast zal ook corona een rol spelen dat sommige bedrijven binnen de ETF hierdoor minder of geen dividend hebben uitgekeerd.

Opbrengsten Cryptohopper

Naast mijn loon uit inkomen is Cryptohopper een grote vorm van extra inkomsten. Cryptohopper is een bot die automatisch crypto koopt en verkoopt op basis van signalen en vooraf ingestelde parameters. De opbrengst van deze maand lag ongeveer op $ 600,- wat omgerekend op moment van schrijven ongeveer € 502,- is.

Bol.com / Spreadshirt affiliate

Via deze site link ik naar verschillende boeken op Bol.com, link ik naar wat andere affiliate diensten zoals Litebit en Cryptohopper. Die eerste begint nu langzaam resultaat op te leveren. Daarnaast heb ik op Spreadshirt een aantal designs staan waarbij ik van elke verkoop een commissie krijg. De totale opbrengst van Bol en Spreadshirt was deze maand € 19,77. Geen wereldbedrag aangezien ik hier nog niet zo heel lang mee bezig ben maar toch leuk meegenomen.

Tot slot

Al met al een mooie maand waarbij de grootste groei uit waardegroei en crypto’s kwam en deze beide de afgelopen tijd het erg goed doen. Dit kan volgende maand uiteraard compleet anders uitpakken!

Dit overzicht geef ik uiteraard niet om op te scheppen maar om inzicht te geven over wat bepaalde investeringen opleveren en om voor mezelf een overzichtje te hebben om bijvoorbeeld volgend jaar deze maand te kunnen vergelijken.
Heb jij nog leuke tips voor leuke affiliate sites of andere inkomstenbronnen? Ik hoor het graag, laat ze achter in de comments hier beneden!

Beleggen boekentips!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Crypto

Vorige artikel

Mijn ervaring met Cryptohopper
Besparen

Volgende artikel

Fire boekentips