Winst op Safemoon herinvesteren, maar waarin?

Afgelopen maand heb ik zoals hier aangegeven mijn Safemoon grotendeels verkocht. Mijn initiële investering van ca. € 400,- wat ik in Safemoon had geïnvesteerd heb ik zo’n 3 weken later verkocht voor € 15.000,-. Een winst van maar liefst 3650%! Dus tijd voor een andere auto en een berg staatsloten… Geintje natuurlijk!
Maar wat dan wel? Ik wilde dit geld zo efficiënt mogelijk herinvesteren om het voor me te laten werken / groeien.

Zonnepanelen

Een paar jaar geleden had ik al eens gekeken naar zonnepanelen en hier een offerte voor laten maken. De rente op een lening op zonnepanelen was erg laag (0,5%) en leek me dat een goede investering aangezien je afbetaling inclusief rente direct lager is dan de stroomrekening, toch heb ik er toen voor gekozen eerst geen zonnepanelen te nemen en dit geld te investeren in isolatie voor onze woning. Nu deze meevaller om de hoek kwam leek me dit een goede investering. Met de set die we nu krijgen besparen we zo’n € 800,- per jaar op onze stroomrekening en hebben we de investering in ongeveer 6,5 jaar terugverdiend. Maar als je bedenkt dat dit eigenlijk tot stand kwam met (naar verhouding) maar € 150,- aan Safemoon hebben we de installatie binnen een paar maanden terugverdiend.

Infrarood verwarming

Misschien een beetje een vreemde onder de noemer investering maar de bovengenoemde zonnepanelen leveren ca 25% meer stroom dan we momenteel gebruiken. Dit hebben we bewust hoger aangehouden, met infrarood verwarmingspanelen in de keuken en woonkamer zijn we van plan met de stroom van de zonnepanelen een deel van de gasrekening omlaag te brengen. Doordat we overdag deels kunnen bij-verwarmen middels deze panelen hoeft de cv minder vaak aan en besparen we dus zowel op onze stroom- als onze gas-rekening en hebben we dus nog meer rendement van de zonnepanelen.

Extra ETF’s voor mijn dividend portfolio

Daarnaast heb ik de inleg in mijn dividend portefeuille voor de maand mei flink verhoogd. Ik heb geïnvesteerd in 2 nieuwe ETF’s om zo ook te zorgen voor meer spreiding.

Crypto

Tevens heb ik een deel van het geld weer omgezet in crypto. Mijn verwachting is dat Ethereum en Cardano het de komende maanden erg goed zullen gaan doen. Vandaar dat ik hierop mijn posities wat heb vergroot.

Financiele buffer vergroot

Buiten deze investeringen was er nog een deel over. Zoals ik in Mijn dividend strategie had aangegeven is het belangrijk een buffer te hebben zodat je niet je ETF’s onverwachts moet verkopen bij een financiële tegenvaller. Het restant houden we als vergroting van ons financiële buffer voor onvoorziene uitgaven.

Beleggen boekentips!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

FIRE

Vorige artikel

7 misverstanden over FIRE