Fire top 10 oefening

Twijfel je of FIRE iets voor jou is? Of ben jij al overtuigd maar je partner nog niet? Doe dan de top 10 oefening!

Onze tijd op aarde is beperkt en tijdens deze beperkte tijd zijn we voornamelijk bezig geld te verdienen of geld uit te geven. Maar hoe zou jij je tijd echt willen gebruiken, schrijf op een papier je top 10 bezigheden in een maand, wat is voor jou echt belangrijk?! Doe je dit samen met je partner zorg dan dat je eerst onafhankelijk van elkaar je lijstjes maakt voordat je ze samen doorneemt.

Je zult zien dat hier eerder zaken op komen als “meer tijd door brengen met familie”, “leuke tripjes met de kinderen” etc dan zaken als een grote BMW rijden of vaak uit eten gaan naar een duur restaurant… Veel mensen geven nu dus heel veel geld uit aan zaken die ze niet essentieel gelukkiger maken of zorgen voor een leuker leven. Maar dit zijn wel veelal dingen die elke maand onze portemonnee leeg houden en zorgen dat we hier weer hard voor moeten werken.

De top 10 oefening zal je waarschijnlijk een verassend inzicht geven in de hoeveelheid tijd (en inspanning) je op aarde besteed aan het hebben van materiële zaken terwijl die niet op je toop 10 lijstje naar voren zullen komen. Wil je dan al die tijd hard blijven werken voor die mooie (maar dure) nieuwe auto of spaar je dat geld nu liever uit om straks in de toekomst meer zaken van je top 10 lijstje te kunnen verwezenlijken?!

Fire boekentips!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Besparen

Vorige artikel

Fire boekentips
FIRE

Volgende artikel

7 misverstanden over FIRE