Bitcoin / crypto kopen via LiteBit, hoe doe je dat?

Over LiteBit

LiteBit bestaat sinds 2013 en is gevestigd in Rotterdam. Via LiteBit kun je gemakkelijk Bitcoin en tal van andere cryptocurrency kopen via iDeal, creditcard, bankoverschrijving en BankContact kopen. Crypto kopen via LiteBit is erg eenvoudig en laagdrempelig. Je hebt hier geen technische kennis voor nodig en ook het opslaan van crypto na aankoop kan bij LiteBit. LiteBit is geregistreerd bij de Nederlandse bank en bied een Nederlandse helpdesk.

Cryptomunten kopen via LiteBit

Nadat je je hebt aangemeld en geverifieerd kun je beginnen met het kopen van crypto. Klik in het hoofdmenu op “Kopen” en kies de gewenste munt.

Hierna opent het aankoopscherm van LiteBit. Deze zie je hier rechts. Je kunt hier een bedrag in euro’s kiezen wat je wilt uitgeven aan je cryptomunt. Er staan 4 standaard opties of je kunt een eigen bedrag opgeven. Links van het euro-veld zie je dan direct hoeveel bitcoins je krijgt voor dat geld voor de huidige omwisselkoers.

Je kunt de gekochte crypto opslaan bij LiteBit maar het is veiliger een externe wallet te gebruiken. De keuze voor je wallet kun je maken in het aankoopscherm. Hierna geef je aan hoe je wilt betalen. Dit kan met LiteBit credits (een interne valuta van LiteBit), iDeal of één van de andere betaalmethoden. Na afrekenen worden de gekochte munten overgemaakt naar de gekozen wallet.

Munten opslaan in je wallet

Zoals gezegd kun je je munten opslaan in een wallet bij LiteBit. Het voordeel hiervan is dat je zelf geen wallet hoeft te maken maar het is veiliger te kiezen voor een externe wallet. Een veilige manier om je munten op te slaan is op een hardware wallet bijvoorbeeld van Ledger. Zelf gebruik ik een Ledger Nano S hiervoor.

Crypto boekentips!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beleggen

Vorige artikel

Terugblik beleggingen 2020
Crypto

Volgende artikel

Ledger Nano S in gebruik nemen