Crypto begint te vermengen in ons financiële systeem, het begin van een nieuw tijdperk!

Deze 2 maanden heb ik me keer op keer verbaasd over hoe crypto zich begint te vermengen met ons reguliere financiële systeem zoals we het nu kennen. Banken gaan het naar mijn idee erg, heel erg zwaar krijgen de komende 10 jaar, dit is het begin van een nieuw bank-loos systeem… Wat gebeurde er deze 2 maanden? Hier een overzicht van naar mijn idee zeer belangrijke momenten / nieuws voor crypto…

Binance verhandeld nu aandelen tokens

Vorige maand (12 april 2021) is Binance begonnen met de verkoop van zogenaamde Stock tokens. Tokens die werken als een soort van tracker. Ze volgen de waarde van aandelen en zijn gekoppeld aan de stablecoin BUSD. Deze tokens zijn zonder commissie te verhandelen op Binance. Ze zijn begonnen met het aanbieden van Coinbase en Tesla stock tokens maar inmiddels zijn hier ook al Apple, Microsoft en MicroStrategy aan toegevoegd. Erg benieuwd waar dit heen gaat!

Bitcoin en Ethereum naar Wall Street in drie nieuwe indexen

Je leest het goed, crypto komt naar Wallstreet! S&P Dow Jones Indices maakte bekend nieuwe cryptocurrency-indexen te lanceren. Het gaat om de S&P Bitcoin Index, S&P Ethereum Index en S&P Crypto Mega Cap Index. Hier zullen later extra munten aan toegevoegd gaan worden.

Nieuwe digitale obligatie van 100 miljoen euro op Ethereum netwerk

Dit was naar mijn idee wel het grootste nieuws van afgelopen week. De Europese Investeringsbank hebben een ‘digitale obligatie’-verkoop van 100 miljoen euro gelanceerd met behulp van het Ethereum-netwerk. De verkoop zal worden geleid door Goldman Sachs, Banco Santander en Societe Generale en kreeg de hoogste triple-A-rating van Moody’s en Fitch.

Het begin van een nieuw tijdperk

Bovenstaande nieuwsberichten over crypto zijn naar mijn idee het begin van een nieuw tijdperk. Het ene nieuwsbericht verbaasde me nog meer dan de andere. Maar dat er momenteel heel veel veranderingen ontstaan in het financiële systeem zoals we dat altijd kenden is wel duidelijk.

Banken, beurzen en overheden, crypto begint langzaam overal voet aan vaste grond te krijgen. Ik ben heel erg benieuwd wat de komende 10 jaar zal brengen maar ik voorzie een erg, heel erg moeilijke tijd voor traditionele banken…

Crypto boekentips!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *