Meteen naar de inhoud

Rentenieren met crypto via Celsius

  • door

De rente bij een bank is vaak bijna nul of in sommige gevallen zelfs negatief. Toch is het in deze tijd mogelijk om een goede rente te ontvangen via crypto.

Een platform die zich bezig houdt met crypto Lending en Borrowing is Celsius. Bij Celsius kun je rente ontvangen voor de crypto die je er onder brengt en zelf leningen regelen in crypto. De rente is behoorlijk hoog, bijvoorbeeld op Bitcoin ontvang je (op moment van schrijven) 6,2% jaarlijks en op stablecoins 10,2% jaarlijks. Dit is wanneer je laat uitbetalen in de munt zelf, het is echter ook mogelijk om je te laten uitbetalen in Celsius token (CEL). Dan zijn de percentages iets hoger, voor Bitcoin 7,81% en voor stablecoins 12,68%. Ik noem hier nu enkel Bitcoin en stablecoins maar ze bieden behoorlijk wat verschillende coins aan. De rente word door Celsius wekelijks uitbetaald.

Wat zijn de risico’s?

Een hoge rente krijg je niet zomaar, immers is de regel hoe hoger de opbrengst des te hoger het risico. Ondanks dat Celsius enorm groot is, wereldwijd veel gebruikers heeft en een goede reputatie heeft kent Celsius ook enkele risico’s, dit zijn de belangrijkste:

Platform-risico:
Celsius is geen bank, er is dus geen sprake van een bankgarantie. En aangezien het hier crypto betreft is dit ook niet verzekerd of gedekt vanuit Celsius. Mocht Celsius gehackt worden of op een andere manier geld kwijt raken is de kans dus groot dat je dit geld ook echt kwijt bent. En aangezien je je crypto onderbrengt bij Celsius heb je de private keys dus ook niet meer zelf in bezit en is het dus technisch gezien niet meer jouw crypto.

Valuta-risico:
De crypto kan op en neer gaan in waarde, zelfs met het gebruik van een stablecoin dekt dit niet volledig af. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat een stablecoin niet volledig gedekt is door een dollar (wat wel zo zou moeten zijn) waardoor deze ook ineens waarde kan verliezen. Laat je je rente uitbetalen in Celsius eigen CEL token heb je daar uiteraard ook te maken met een continu wisselende waarde.

Fluctuerende rentestanden:
De rentes zoals hier beschreven is zoals de stand op moment van schrijven is. Deze rentes wijzigen geregeld.

Zelf proberen? Ontvang nu gratis $50 aan Bitcoin!

Ben je na het lezen van dit artikel ook benieuwd geworden naar Celsius en de mogelijkheden er van? Meld je aan via onderstaande link en ontvang gratis $50 aan Bitcoin zodra je voor minimaal $400 op Celsius hebt gestort!

Gebruik referral code 1447169340 of deze link.

Crypto boekentips!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *